Stuur bericht

Sjoerd van de Lest

Formatie Solist
Repertoire Covers, Eigen muziek
Sfeer Easy Listening, Romantisch
Genre Akoestisch, Blues, Jaren 60
Talen Engels, Nederlands
Instrumenten Zanger, Akoestische Gitaar, Elektrische Gitaar
Aantal bandleden 1
Kostenindicatie (prijs is gebaseerd op 2 uur spelen) €0 - €250
Maximale speelduur 2 uur
Provincie Noord-Brabant

Shoes Wanderlust

 

In de zomer van 2014 werkte Sjoerd van de Lest in een Youth Hostel in Engeland, Coniston in het Lake District. Omgeven door een prachtige omgeving, en alles dat inspireerde kwamen de liedjes vanzelf. Dit deed hem ook besluiten om maar eens op te gaan treden, dan had hij wel een stagenaam nodig. Nu werkte hij met 2 collega’s en op een dag vroeg een van deze collega’s of “van de Lest” verwant was aan “Wanderlust”, wat grappig genoeg toevallig was geweest aangezien we in een reisgrage omgeving zaten. Ondanks dit niet was leek het wel een mooie naam “Wanderlust”, alleen klink het wat episch. Een kleine 3 weken later kwam er een Schotse dame een nacht overnachten, deze had een gitaar bij haar en een prachtige rauwe stem. Heel de avond hebben ze opgetreden voor de gasten van de hostel. Net zoals de rest van Groot-Brittannië kon ze de naam “Sjoerd” niet uitspreken en besloot ze het op “Shoes” te houden. De volgende dag bedacht deze Songwriter dat Shoes wel zo grappig klonk dat het alle epische uit Wanderlust haalde…

En zo ontstond “Shoes Wanderlust”.

 

Pijn, liefde, leed en grappige verhalen worden op muziek gezet. Geïnspireerd door Damien Rice en vele anderen, vertelt deze singer-songwriter graag hoe nummers tot stand komen. Het liefst met een blues vibe, maar vaak ook het standaard singer-songwriter plaatje.

 

Inmiddels een simpel opgenomen albumpje op Spotify staan, de intimiteit en sterke kant van deze singer-songwriter is op zijn best in kleine gelegenheden. Teksten maken verhalen, deze verhalen maken liederen, deze liederen maken een performance. Weinig covers, maar zo nu en dan een of twee kan geen kwaad.

Review achterlaten